REGULAMENT DE UTILIZARE A FORUMULUI

REGULAMENT DE UTILIZARE A FORUMULUI

Mesajde CopilulMeu.ro » Mie Oct 17, 2007 11:59 am

ATENTIE!

COPILULMEU.RO NU ESTE RESPONSABIL SI NU GARANTEAZA IN NICI UN FEL CORECTITUDINEA SAU CONTINUTUL MESAJELOR, SFATURILOR, INSICATIILOR ETC SCRISE PE FORUMUL COPILULMEU.RO SAU TRANSMISE CATRE UTILIZATORI. UTILIZATORUL ESTE PE DEPLIN REPSONSABIL PENTRU MESAJELE SCRISE SAU TRANSMISE S PENTRU ACTIUNILE SALE CA URMARE A CITIRII UNOR ASTFEL DE MESAJE!


1. Forumul Copilulmeu.ro este principala zona de dialog a comunitatii Copilulmeu.ro si abordeaza subiecte care surprind viata in toata complexitatea ei, aspecte ale problematicii familiei, cuplului si ipostazei de parinte, precum si a cresterii si educarii copilului.
Pe forumul "www.copilulmeu.ro" se dezbat in primul rand probleme si idei care au ca finalitate gasirea unor solutii in situatii critice, furnizarea unor date teoretice si impartasirea experientelor de viata intre membrii comunitatii.
Discutiile de pe forum ar trebui sa fie constructive, iar membrii comunitatii "Copilulmeu.ro" sunt si vor fi numai cei cu o inalta tinuta morala si intelectuala, empatie si solidaritate.2. Pentru ca site-ul "Copilulmeu.ro" sa isi indeplineasca misiunea instructiv-educativa si pentru ca fiecare membru sa poata beneficia de experienta comunitatii si continutul informational al site-ului, am elaborat un set de reguli al forumului.
Regulamentul forumului este creat pentru a fi respectat de catre membrii comunitatii. Respectarea lui va contribui la mentinerea forumului la un nivel performant si competitiv.

3. Pentru membrii noi ai forumului !
Celor care intra pentru prima data pe forumul " Copilulmeu.ro" sau nu sunt familiarizati cu descrierea si continutul topicurilor, le recomandam ca mai intai sa isi faca o prima impresie despre topicul in care ar putea fi incadrat subiectul pe care vor sa il supuna dezbaterii si sa foloseasca obligatoriu optiunea "CAUTARE" pentru a evita deschiderea unor subiecte asemanatoare sau identice cu alte subiecte deschise pe forum.
In acest caz, subiectele in plus vor fi sterse.


4. Alegeti un titlu sugestiv subiectului pe care il propuneti
Dati un titlu interesant si informativ subiectului propus. In cazul in care subiectele au un titlu nesugestiv si nu invita la discutii, vor trece dupa o perioada de o luna in "Aspiratorul de mesaje". Mesajele lipsite de continut informational vor fi sterse fara preaviz.


5. Daca nu sunteti de acord cu ideile disputate, puteti sa le combateti fara a leza sensibilitatea interlocutorilor.
In cazul in care intrati intr-o disputa, sustineti-va propriile idei, fara a ataca persoana. Nu incalcati dreptul celuilalt de a fi respectat. Mesajele agresive, care creeaza tensiune in forumul de discutii vor fi sterse fara preaviz, iar daca va continua, userul va fi eliminat.


6. Pe forumul copilulmeu.ro nu sunt admise mesajele jignitoare, sfidatoare si ironice, rasiste, xenophobe sau care aduc atingere ordinii publice sau bunelor moravuri.
Regula este valabila si pentru serviciul de mesagerie privata : in cazul in care un membru al comunitatii va face publice mesajele private ofensatoare adresate de catre un alt membru, acesta din urma va fi avertizat sau banat.
Mesajele "semnatura" sfidatoare sau dezaprobatoare ale mebrilor sunt supuse la randul lor acestor reguli, iar semnatarul lor poate fi avertizat sau banat. Mesajele care atrag dezaprobare si induc tensiune in randul comunitatii vor fi sterse fara preaviz. Cei care nu se adreseaza cu respect si emit mesaje care lezeaza stima si demnitatea celorlalti membri ai comunitatii vor fi eliminati.

7. Copilulmeu.ro nu accepta reclamele comerciale si spam-ul pe forum si prin serviciul de mesagerie privata
In cazul in care vor exista, aceste mesaje vor fi sterse fara preaviz din subiectele de discutie. Daca vor continua, userii care incalca aceasta regula vor fi eliminati din comunitatea "Copilulmeu.ro".
Daca se vor "strecura" astfel de mesaje in discutii, ele vor fi sterse fara preaviz. Cei care vor continua sa incalce aceasta regula,vor fi "exilati" din comunitatea "Copilulmeu.ro".
CopilulMeu.ro isi rezerva dreptul de a-i avertiza sau bana pe cei care promoveaza forumuri concurente prin mesageria privata si pe forum sau au link-uri catre astfel de forumuri la semnatura.

8. Copilulmeu.ro nu tolereaza si nu accepta mesaje transmise catre utilizatorii Copilulmeu.ro care au drept scop redirectionarea acestora catre site-uri avand specific similar cu Copilulmeu.ro sau realizarea de asocieri de orice natura.

9. Purtati discutii constructive
Nu intrerupeti dialogul , in incercarea de a-i convinge categoric pe ceilalti ca punctul dvs de vedere asupra unei probleme este cel mai bun. Respectati dreptul celorlalti membri in a-si exprima propria opinie, chiar daca ea contravine convingerilor dvs.
Fiecare membru are dreptul in a-si face cunoscuta propria conceptie despre lume si viata.

10. Nu va abateti de la subiectul discutiei
Mesajele fara nici o legatura cu subiectul si cu participantii la discutie, care au rol de distorsionare si deviere a dezbaterii vor fi sterse. Incercati sa nu trimiteti mesaje la intamplare.

11. Cum pot sa devin moderator al forumului Copilulmeu.ro?

Daca:
-dovedesti capacitatea de a media conflicte
-esti o prezenta constanta in discutiile de pe forum
-esti activ in propunerea de subiecte noi, de interes general
-moderezi discutii constructive, cu un bogat continut informational
-iti asumi responsabilitati si dovedesti certe calitati de lider
-esti membru al comunitatii copilulmeu.ro,
atunci ai calitati de moderator al forumului copilulmeu.ro si suntem onorati sa iti atribuim acest titlu.

12. Proprietatea intelectuala a mesajelor publicate apartine Copilulmeu.ro
Mesajele de pe forum, odata publicate vor intra in proprietatea intelectuala a Copilulmeu.ro. Avand acest drept, Copilulmeu.ro le poate publica pe site si in orice alta forma de publicatie /editare autorizata de el.

13. Nu exagerati in a folosi emoticons, culori, majuscule sau in privinta marimii textului.
Textul scris cu majuscule este perceput ca fiind stresant, iesit din cadru, tipator. Trezeste respingere. Acesta este motivul pentru care va rugam sa nu abuzati. Identic pentru culori, marimea textului, emoticons.

14. Daca suntem romani, atunci scriem in limba romana. Sunt admise mesajele publicate intr-o alta limba, cu conditia sa fie traduse.

15. Apreciati continutul mesajului, iar nu invelisul lui gramatical.
Predarea gramaticii limbii romane nu constituie obiectivul forumului copilulmeu.ro.Se intampla ca unele mesaje sa contravina regulilor de gramatica si ortografie. Probabil ca o sa fiti tentati sa deveniti indata critici si sa va simtiti ofensati. Daca doriti sa il atentionati pe cel care a publicat mesajul intr-o forma gramaticala necorespunzatoare, folositi mesageria privata, iar nu forumul.


16. Nu adresati mesaje unei singure persoane (de tipul: pentru Dana)

In cazul in care aveti un mesaj personal, utilizati mesageria privata. Pe forum, aceste mesaje nu sunt de interes public si ca atare, vor fi "absorbite" de Aspiratorul de serviciu.

17. Nu publicati subiecte la intamplare.
Ganditi-va inainte de a publica un subiect care este grupa si rubrica in care se incadreaza cel mai bine. Folositi in acest scop optiunea de cautare a forumului.

18. Cum se acorda anumite titluri membrilor forumului
Rangurile sunt titluri care se acorda celor mai activi membri ai forumului si se acorda in functie de numarul de mesaje scrise dupa cum urmeaza :

Membru Nou 100
Membru Boboc 250 1 steluta
Membru Junior 500 2 stelute
Membru Matur 900 3 stelute
Membru Senior 1500 4 stelute
Membru Maestru 2500 5 stelute

Utilizatorii care vor primi aceste titluri, vor avea atasate stelute. Numarul de mesaje pentru care se acorda un rang poate fi modificat de catre Copilulmeu.ro in functie de numarul total de mesaje scrise pe forum.

Numarul de mesaje se poate diminua in cazul in care membrii cu rangurile respective au scris la subiecte care nu mai sunt de actualitate, nu mai suscita interesul sau au un continut nepotrivit si sunt in final, sterse. In aceste cazuri, rangurile se schimba automat in functie de numarul de mesaje care ramane.

19. Administratorii forumului au dreptul de redenumi subiecte, a sterge sau modifica, partial sau integral, mesaje si subiecte, muta si separa subiecte in functie de conceptul editorial al site-ului.

20. CopilulMeu.ro isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul.
CopilulMeu.ro
Site Admin
 
Mesaje: 121
Membru din: Oct 31, 2002


Înapoi la Mesaje de la administrator pentru utilizatori