comportament copil 5 ani

Micutul invatacel si universul lui. Fascinatia jocului si a explorarii. Cultivarea caracterului si a sociabilitatii!

comportament copil 5 ani

Mesajde MARGARETA TABLET » Mar Ian 26, 2010 1:49 pm

Buna ziua mamici ,
poate ma puteti ajuta intr-o problema legata de comportamentul unui copil de 5 ani .
Anul trecut (2009) l-am dus la gradinita pe prichindelul meu (face 5 ani in martie si il cheama Andrei) . Nu au fost probleme la inceput (plans etc ) , a fost ok ;chiar nu avea rabdare sa-l schimb pe hol , vroia sa se duca la copii in clasa .Dar in luna ianuarie , cand l-am dus dupa vacanta de iarna , cele 2 educatoare mi-au spus ca nu este in regula si nu are comportamentul unui copil de 5 ani .Pe scurt ( ce mi-au spus ) - nu socializeaza cu ceilalti copii , nu raspunde la fiecare intrebare (eventual repeta intrebarea sau raspunde dupa insistente cu un oarecare "ton " ) .Am mers la Spitalul Ctin Gorgos , la o dna doctor care mi-a prescris tonotil-N , Pure DHA si Rispolept (pe care nu i l-am dat ) .Crizele de furie nu apar din senin ci doar cand il supara ceva (nu reuseste sa aseze cuburile cum vrea el , se enerveaza si le arunca .
Nu mai inteleg , poeziile le invata , dar se plictiseste sa coloreze , desi la inceput a colorat frumos , acum doar mazgaleste foaia ; nu sta cuminte pe scaun , bate din picioare sau se leagana .
Va rog mult sa ma ajutati ,
marga
MARGARETA TABLET

Mesajde jenn » Mar Ian 26, 2010 2:25 pm

Pai de ce nu i dai tratamentul?O a doua opinie ai cerut?Ce diagnostic are?Cred ca cel mai bine te-ar lamuri parintii unor copii cu probleme asemanatoare si medicii,nu noi!
jenn
Intelept
Intelept

Mesajde MARGARETA TABLET » Mar Ian 26, 2010 2:30 pm

jenn scrie:Pai de ce nu i dai tratamentul?O a doua opinie ai cerut?Ce diagnostic are?Cred ca cel mai bine te-ar lamuri parintii unor copii cu probleme asemanatoare si medicii,nu noi!

Medicul la care am fost nu a pus un diagnostic ; a ramas sa ne modificam noi, parintii , comportamentul fata de Andrei , si sa ne vedem dupa 2 luni . Nu i-am dat Rispolept - in rest celelalte 2 i le-am dat - sunt pentru stimulare inteligenta . Rispoletul , drept sa spun ma sperie - este recomandat in starile de agitatie , pentru schizofrenici dar Andrei nu este un copil foarte agitat .
Am cerut un ajutor in ideea ca v-ati intalnit cu asemenea situatii .Dna Dr Urziceanu (despre dansa este vorba ) mi-a spus ca nu poate stabili un diagnostic de inceput de autism pe baza discutiilor purtate cu Andrei .
MARGARETA TABLET

Mesajde jenn » Mar Ian 26, 2010 2:56 pm

A,ok,pai asta lipsea din prima postare-un diagnostic prezumtiv.Si intelesesem ca nu i dadusei nimic din cele recomandate.Intamplator am o prietena cu un baiat de 6 ani,la ei a durat vreo 3 luni pana au avut un diagnostic cert .Dar la ei mereu a fost altfel copilul ,nu se juca cu copii,mutulica,ii spusesera multi la gradi,la scoala ca e ceva cu el,agresiv ,toate cele.Deci la el e o forma de autism mai usoara,nu are medicatie,are n schimb consiliere saptamanala si merge la clasa speciala.Cheia la el pentru a fi cat de cat functionabil si linistit e sa fie totul la fel mereu,sa nu apara chestii majore noi in mediul lui,sa nu fie atins de straini,chit ca s colegii lui .Are un tabel pe perete cu activitatile zilnice si il ajuta mult.In schimb e f bun cu cifrele,are memorie buna .Cazurile de schizofrenie la copii s foarte rare,e foarte posibil ca mediciii sa fie si ei nitel depasiti de situatie,daca asta ar fi problema.
jenn
Intelept
Intelept

Mesajde jo_ana » Mar Ian 26, 2010 3:16 pm

Marga, dar tu n-ai sesizat ca ar exista probleme de comportament in ce-l priveste pe copil?...Va doresc sa rezolvati problema, cat mai curand!
jo_ana
Membru de Onoare
Membru de Onoare

Mesajde MARGARETA TABLET » Mar Ian 26, 2010 3:47 pm

jo_ana scrie:Marga, dar tu n-ai sesizat ca ar exista probleme de comportament in ce-l priveste pe copil?...Va doresc sa rezolvati problema, cat mai curand!

buna ,
am considerat ca la gradinita va incepe sa se joace cu copii .A fost crescut de bunici si , din pacate , a dus lipsa de compania copiilor . Medicul ne-a recomandat cat mai multa joaca , activitate fizica.De fapt cred ca Andrei nu stie sa se joace , iar acum nu mai are rabdare sa invete ; ma simt neajutorata pentru ca nu stiu cum sa-l stimulez , trece de la un joc la altul foarte repede .
Are anumite simpatii , ca sa le zic asa , ii place sa-i citesc povesti - si atunci ma intreaba de una de alta ,de ce ? El nu are un dialog cu copii de varsta lui pentru ca nu este obisnuit .
M-am speriat de ce mi-au spus doamnele educatoare pentru ca eu nu l-am vazut asa pana acum , si dupa asta parca ii tot analizez fiecare miscare .Am insistat sa-mi raspunda la intrebari , l-am fortat , si dr Urziceanu mi-a spus ca nu am procedat corect .
Sunt multe de spus , dar Andrei nu are probleme cu persoanele straine , nu fuge de ele , da noroc atunci cand ii spui sau spune "Buna ziua " - este adevarat ca are si momente cand nu face asa , pentru ca vrea sa se plimbe etc .Acasa este un copil tare vesel , vorbeste si comenteaza desenele de la televizor , ii place in mod deosebit Alba ca Zapada(var Disney) iar dintre pitici -Morocanosul .
multumesc ,
MARGARETA TABLET

Mesajde jo_ana » Mar Ian 26, 2010 4:02 pm

Ai rabdare, incearca sa te joci cu el, comunica cat mai mult cu copilul...cata vreme nici medicul - nu ma pricep, zic doar ca mama! - n-a stabilit un diagnostic, presupun ca nu sunt probleme foarte grave de comportament...incearca sa fii cat mai apropiata de copil, sa-l atragi in diverse activitati, si nu dispera, ai nevoie de mult tact si incredere in copil si in tine!
Nu e musai ca un copil sa faca totul ca si ceilalti din anturaj...dar e musai sa fie inteles si stimulat, incurajat si inconjurat de afectiune...

Eu am mai spus pe undeva povestea unui copil care a fost refuzat de multe educatoare, pe motiv de comportament "ciudat", sa spunem...pana a ajuns la o educatoare care a dorit sa-i dea o sansa...copilul este acum la scoala si e olimpic!
jo_ana
Membru de Onoare
Membru de Onoare

Mesajde jenn » Mar Ian 26, 2010 4:05 pm

Are dreptate jo ana,tine -te tare,apropie te cat mai mult de el.Sanatate,sper sa mai scrii pe aici vesti bune!
jenn
Intelept
Intelept

Mesajde Dual » Mar Ian 26, 2010 9:24 pm

http://www.urbaniulian.ro/2010/01/24/polemica-intre-senatorul-urban-si-un-medic-pe-tema-testarii-medicamentelor-si-vaccinului-cantgrip-pe-copiii-romani-2
Imagine
Dual
Maestru
Maestru

Înapoi la Copilul de la 3 la 6 ani