Poezii pt copii
34 mesaje
• Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
|
|
VIVAT VESELIA
Peste drum de casa o fetita plange De-atata durere mainile isi frange Fiindca ursuletul cu ochi ca de smoala Fiind dus dupa mure nu s-a dus la scoala. REFREN Vivat veselia Traiasca in veci farmecul ei Hei, hei, hei Ea iti aduce tot ce vrei. Un baiat si-o fata de un ceas se cearta Ea ar vrea sa-l ierte insa el n-o iarta Pare foc baiatul dar se cam preface Stie ca se cearta doar ca sa se-mpace Merg ca-n poezie si se tin de mana Un batran agale, langa o batrana Ea il dojeneste cum face de-o viata "Nu ti-ai luat fularul nici azi dimineata!" Ceata lui pitigoi Ceata lui pitigoi, Trece mandra prin zavoi. Toti luptatori de soi, Dai intr-unul tipa doi. Aualeu ce taraboi, Dai intr-unul tipa doi. Aualeu ce taraboi, Dai intr-unul tipa doi. Ageri ca niste zmei Si cu pusca dupa ei. Sprinteni si ochesei, Latra cainii dupa ei Ham, ham, ham langa bordei, Latra cainii dupa ei. Ham, ham ham langa bordei, Latra cainii dupa ei. Micul greieras Spune-mi iubite copilas, Cum canta micul greieras ? Cri, cri, cri, cri, cri, cri, Asa canta micul greieras. Spune-mi iubite copilas, Cum rade micul greieras ? Ha, ha, ha, ha, ha, ha, Asa rade micul greieras. Spune-mi iubite copilas, Cum plange micul greieras ? I...(se imita plansul) Asa plange micul greieras. Spune-mi iubite copilas, Cum doarme micul greieras ? I...(se imita somnul cu obrajii pe palmele unite) Asa doarme micul greieras. Asa doarme micul greieras
Miaunica de d. botez
Miaunica, e-o pisica Mica, mica, mititica, Cu mustatile de nea Si cu bot de catifea. Paru-i negru, matasos, Subtirel e si lucios. Si-n picioare e-ncaltata Cu ghetute moi de vata.. Astea-s ghete sau pernui Stau in ele cinci gherute Si cand vede-un soricel, Tipa, tipa, dupa el...
Ploaia
Pic, pic, pic. Ploaia vine. Vine pe furis Pe acoperis. Printre ramurele Si pe floricele, Ba o simt si eu Pe nasucul meu. Tincuta si azorel de a. toma Vin la maica. Azorel. Sa te spele ea nitel Cu sapun si cu burete. Ca murdar mai esti. baiete! Stai sa-ti fac nitel clabuc Pe la ochi si la nasuc. Dar sa nu tipi. ca-i rusine; Ca eu mama. Iti vreau bine. Toti sa zica: uite. cutu. Ce curat e el. dragutul Furnica de Pauna Razvan Stiti voi ce face furnica? Nu sta toata ziulica. Roboteste in gradina Ca o buna gospodina. Si isi strange in camara Toata munca ei de-o vara. Stiti sa-mi spuneti, ca furnica Cine-i harnica? mamica. Periuta cea glumeata de sen alexandru Vesela e periuta: Toata ziua se da huta Si se joaca, si glumeste, Nici n-ai spune ca munceste. Uite-asa, mai mult in gluma, Zburda pana face spuma. Dintilor le infiripa Alb vesmant ce tine-o clipa. Ii iubeste, ii albeste Si pe cei mai mici ii creste. Si-o asculta, ca-i isteata, Periuta cea glumeata.
Broscuta cea lacoma
O broscuta mititica Se tot tine de burtica, Lacoma precum se pare A mancat o musca mare Vai! vai! vai! burta o doare, Hai la doctor, nu-i scapare! Domnul doctor a-ntrebat De mananca cumpatat? - Domn' doctor m-am lacomit Si-o musca am inghitit. Era mare, era grasa Si mi s-a parut gustoasa! Dar i s-a raspuns sfatos Sa manance sanatos. Ce e bun e bun putin, Altfel se transforma-n chin! poezioara de-a lu' mami ![]() ![]() ![]() ![]()
Si eu stiam una care-mi placea mult dar am cam uitat-o...poate o mai stie cineva...?
Pui,pui,pui Pui,pui,pui Are closca sapte pui Cinci pestriti,unul baltat Numai unul e curat Mititel si aranjat .................... ................... Spune puiul:mama mea Nu-i nici lenesa nici rea Dar ii fac necazuri multe Fratii mei ca n-o asculta Cand ii cheama fug pe-afara Cand ii striga sar si zbiara ..................... Si cam atat...franturi de pozie!Ce ziceti,o stiti pe-asta?!
sunteti niste dulci, dragi mamici, am copiat o multime de cintecele si poezii de aici, va multumesc.Imi face placere sa citesc mesajele voastre in fiecare zi si nu mai am timp sa va scriu.Mara mea are 2 ani si 2 luni si sta cu bunica ei la tara si o luam acasa vinerea. Deja a inceput sa invete poezioare.cu drag luminitasf.
|
|
34 mesaje
• Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Colectia de povesti, poezioare, cantecele si jocuri pentru copii! |