discutii despre bebelusi prematuri
38 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
|
discutii despre bebelusi prematurisa discutam si despre bebelusii prematuri cred ca sunt multe cazuri.
hai sa discutam, ca e unsubiect interesant si cred ca avem multe de invatat una de la alta.
Vlad e nascut la 34 de saptamani dupa 10 saptamani de tratament si a avut 2.700 kg si 45 de centimetri la nastere. BB -le tau cu ce probleme de adaptare la viata extrauterina s-a confruntat. ![]()
nu nu imi permit sa te contrazic poate din cauza greutati mici, dar prematurii sunt bb-ii nascuti inainte de 37 de saptamani, la gemeni in general greutatea e mai mica chiar daca sunt nascuti la termen!
eu asa am citit! ![]()
Baietelul meu,Mathias s-a nascut la 35 de sapt.cu o greutate de 2850 gr si 50 cm.Scor apgar 10.Nu a avut nici o problema de adaptare la viata extrauterina.A fost greu primele 2 sapt.pana a invatat sa suga la san.
A recuperat rapid in greutate.Acum are aproape 4 luni si este un bebelus foarte activ,vioi,vesel. M-ar interesa experientele celorlalte mamcici aflate in aceasta situatie.
no, l anoi nu o fost chiar asa de simplu.
de supt a invatat repede inca din maternitate dar sisitemul imuntitar a fost ff slab iar la o luna jumatate burtica ne-a dat batai de cap iar la 2 luni a fost racit dea binelea. a stat si 48 de ore l aincubator dar a fost tot mereu un bb slabut si mai micutel decat ceilalti bebei si mai pretentios la papa. ![]()
David s-a nascut cand abia intrasem in saptamana 36 de vreo 2 zile; a avut 2,450kg si 45 de cm, dar nu am avut nicio problema; nu a stat la incubator, a invatat sa suga imediat si pana acum nu am avut probleme de sanatate serioase, doar o singura raceala si o viroza digestiva.
credeti ca e adevarat faptul ca prematurii se dezvolta putin mai greu, iar cei nascuti dupa termen sunt mai precoci?
prematurul e un bb care se adapteaza putin mai greu la viata extrauterina dar si in functie de gradul de prematuritate, la noi nu o fost ff mare dar greutatea lui a fost de 2700 de grame din cauzaca a fost infiltrat de la tratam care l-am facut in timpul sarcinii pt metinerea ei, pt ca a scazut ff mult pana la 2300g
grame. a avut epistotomus, adica statea arcuit pe spate din cauza ca teaca de mielina nu era complet mielinizata, aparatul digestiv la fel iar sistemul imunitar destul de deficitar in prima parte a vietii, eu cred ca si-a recuperat in timp faptul ca a fost nascut prematur dar in prima parte a fost fffffffff greu. cat despre faptul ca cei nascuti dupa termen sunt mai precoci nu stiu ce sa zic, vlad primul cuvant la zis la 6 luni, adica tata si apoi, la un an si 8-10luni ma intelegeam cu el vb destul de bine, iar de la doi ani in sus nu s-a mai pus problema sa nu inteleg ce zice. ![]()
|
38 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
|