înapoi

Chiftele din carne cu marar ( - porţii)

**** * (1 vot)
Ingrediente:
carne de vita140 g
paine alba20 g
ou1
faina10 g
ulei15 ml
marar20 g
sos de rosii100 g
sare.2-4 g
Detalii:
Categoria: Antreu
Tip: Carne de vită
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati, se curata si se spala si se trece prin masina de tocat, apoi i se adauga painea inmuiata in apa si bine scursa, sarea si oul. Se amesteca totul foarte bine. Cu mana, se formeaza chiftelute, care se trec prin faina si se dau la cuptor, intr-o tava cu putina apa si ulei, pana prind o crusta subtire. Separat, din 150 g rosii, 8 g radacina de patrunjel, 1/2 lingurita faina, 5 g unt (ulei), 3 g ceapa fiarta, 5 g verdeata, 1-2 g sare se face un sos de rosii. Rosiile se spala si 100 g din ele se fierb 10 minute, impreuna cu patrunjelul, apoi se trec printr-o sita. Sucul obtinut se scade pe foc sau, pentru a-l ingrosa, se adauga faina, diluata in prealabil intr-o lingura de apa rece. Aceasta compozitie se fierbe impreuna cu untul (uleiul), dupa care va fi trecuta prin sita. La sfarsit, se adauga in sos sucul de la cele 50 g rosii ramase si verdeata, tocata marunt. In sosul de rosii, astfel obtinut, se pun chiftelutele fripte la cuptor si mararul, ales de cotoare, oparit in apa si taiat mai mare. Vasul cu chiftelute in sos se baga la cuptor, circa 10-15 minute.
Recomandări:
Calorii: circa 250/portie
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: