înapoi

Compot de caise ( - porţii)

**** * (1 vot)
Ingrediente:
Siropul: 300 g zahar la 1 litru apa. Durata sterilizarii: 20 minute la 70
Detalii:
Categoria: Băuturi,siropuri,compoturi
Tip: Băuturi
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Fructele intregi cu samburi se incalzesc cu 10 minute mai mult. Se aleg caise nu foarte coapte, se spala si se lasa sa se zvante. Se scot apoi samburii si se taie in jumatati. Se asaza in borcan, indesand usor. Pentru a le da un gust mai parfumat, se pot adauga si cativa samburi cojiti, la fiecare borcan. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza la bain-marie, apoi se procedeaza la fel ca la compotul de cirese. Se pot curata caisele de coaja.
Recomandări:
Pentru copiii de varste mici, se va strecura compotul din borcane, astfel ca ei vor bea doar siropul, fara fructe, pentru a nu inghiti eventualii samburi.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: