înapoi

Compot de pere ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Siropul: 260 g zahar la 1 litru apa. Durata sterilizarii: 20-45 minute la 90
dupa varietatea perelor.
Detalii:
Categoria: Băuturi,siropuri,compoturi
Tip: Băuturi
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se aleg pere de acelasi soi, se cojesc, se taie in sferturi sau in jumatati, li se scot semintele si miezul, iar ca sa-si pastreze culoarea alba, se tin intr-un prosop inmuiat in apa sarata, atat timp cat se curata fructele necesare pentru umplerea unui borcan; se asaza imediat in borcane, bine indesate, se toarna siropul fierbinte si se procedeaza apoi ca la compotul de cirese.
Recomandări:
Pentru copiii de varste mici, se va strecura compotul din borcane, astfel ca ei vor bea doar siropul, fara fructe, pentru a nu inghiti eventualii samburi.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: