înapoi

Friptura de rata cu portocale ( - porţii)

***** (1 vot)
Ingrediente:
Rata grasa si tanara1
Portocale2
Unt60 g
Vermut1 pahar
sare
Detalii:
Categoria: Feluri principale
Tip: Carne de pasăre
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se umple o rata curatata cu feliile de la o portocala, cu samburii scosi. Se da un praf de sare. Se unge cu unt, se asaza intr-o tava si se da la cuptor sa se fragezeasca si sa se rumeneasca. Separat, se taie in bucati cat mai mici cealalta portocala, curatata de coaja. Cand rata incepe sa se rumeneasca, se asaza portocala taiata in tava si din cand in cand se unge rata cu zeama din tava. Cu 15 minute inainte de a scoate rata din cuptor se stropeste cu vermut. Rata fripta se taie bucati si se asaza in mijlocul unei farfurii. Feliile de portocala se pun imprejur. Sosul se toarna deasupra si se serveste.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: