înapoi

Pasca ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Aluat de cozonac1kg faina
drojdie35 g
lapte550 ml
zahar320 g
oua6
unt topit260 g
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat
branza de vaci1 kg
zahar pudra225
zahar vanilat3 pachetele
coaja de lamaie rasa
faina1 lingura
oua6
unt60 g
stafide
smantana100 g
gris1 lingura
sare.
Detalii:
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un vas. Se pun intr-un castron drojdia, o lingurita de zahar, o lingura de faina si 3 linguri de lapte si se amesteca pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Se acopera castronul si se lasa la cald ca sa creasca. Dupa ce a crescut, aceasta compozitie se toarna in vasul cu faina, apoi se adauga laptele, galbenusurile si mirodeniile. Se framanta cca 30 de minute, adaugandu-se treptat untul topit si zaharul. Se bat spuma 3 albusuri si se adauga, dupa ce s-a framantat bine coca, 2 linguri cu varf de albus, framantandu-se in continuare pana ce se incorporeaza albusul. Se acopera coca cu un prosop curat si se lasa sa creasca, la cald, 35 de minute. Cand aluatul a crescut, se pune pe o planseta tapetata cu faina si se intinde o foaie de marimea si forma tavii in care se coace pasca. Se unge apoi tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se asaza foaia de aluat. Se opreste o bucata de aluat, se imparte in doua suluri care se impletesc si se pun de jur imprejurul tavii, pe aluat, formand o bordura. Umplutura se prepara astfel: branza de vaci, impreuna cu untul si restul ingredientelor, se amesteca continuu, pana se obtine o pasta omogena. Aceasta se pune in tava cu aluat, se intinde uniform, se presara cu stafide si se unge cu ou. Se baga tava in cuptorul incalzit si se lasa cca 40-45 minute la foc potrivit. Se scoate din tava dupa ce s-a racit.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: