înapoi

Pilaf de gaina ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
din gaina fiarta5 bucati
Orez3 cescute
varf de cutit Piper1
Zeama de carne10 cescute
Grasime de gaina60 g
sau Unt
Sare
Detalii:
Categoria: Feluri principale
Tip: Carne de pasăre
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Orezul ales si spalat se usuca intr-o carpa si se prajeste in unt sau in grasime de gaina. Apoi se pun bucatile de gaina si se adauga zeama in care a fiert gaina, sare si piper. Se acopera cu un capac si se pune sa fiarba in cuptor, la foc mic, 30 minute, controland daca orezul este fiert. Nu se amesteca cu lingura, ci se scutura din cand in cand cratita. Daca orezul nu este bine fiert si zeama a scazut, se mai adauga putina supa sau apa si se lasa sa fiarba. Cand este gata, se asaza pe o farfurie orezul in mijloc si de jur imprejur bucatilede carne. Se pregateste la fel si cu maruntaie de pasare.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: