înapoi

SUFLEURI (reteta de baza) ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
cu varf Faina1 lingura
Unt110 g
Lapte
Oua5
Legume
Sare
piper
Cascaval sau branza rasa
Detalii:
Categoria: Feluri principale
Tip: Vegetarian
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Baza sufleurilor o constituie un sos alb, preparat din lapte, faina si 75 g unt, gros ca o ciulama, care se amesteca cu galbenusurile, legumele fierte sau transformate in piure, sare, piper si cascaval ras sau alta branza picanta. Dupa ce se adauga albusurile spuma, se toarna compozitia intr-un graten uns cu unt, astfel incat forma sa ramana neumpluta circa 4 cm de la marginea ei, se presara deasupra bucatele din restul de unt si se da la cuptor unde se tine 20-30 minute. Cand s-a rumenit si a crescut frumos, se serveste imediat ca sa nu se lase.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: