înapoi

Supa-crema de spanac ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Spanac1 kg
Cartofi1/4 kg
Unt50 g
Smantana200 g
Galbenusuri2
Sare.
Detalii:
Categoria: Ciorbe,supe
Tip: Vegetarian
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se pregateste un piure de spanac si unul de cartofi. Se adauga smantana si galbenusurile si se subtiaza cu zeama de spanac. Se potriveste de sare si piper si se serveste. Piure-ul de spanac se prepara din 1,5 kg de spanac, 60 g unt, 1 lingurita faina, 1/2 ceasca lapte sau zeama de apanac, sare. Spanacul se curata, se spala bine si se fierbe 7 minute in apa clocotita cu sare. Se scurge bine si se toaca cu un cutit sau se trece prin masina de tocat. Se pune intr-o craticioara untul, faina, spanacul si se amesteca bine. Se adauga laptele sau zeama de spanac si se lasa sa fiarba in cateva clocote. Se poate adauga, dupa gust, zeama de la 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingurita de zahar. Se gusta de sare.
Recomandări:
Supele-creme au la baza un piure de legume, legat cu un sos alb, sau numai amestecat cu smantana si galbenus de ou. Dietetica.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: