înapoi

Tocanita de ciuperci cu vita ( 4 porţii)

***** (3 voturi)
Ingrediente:
Carne de vita (cubulete)500 g
Ceapa tocata2 bucati
Usturoi tocat12 catei
Pasta tomate3 linguri
Ulei5 linguri
Saredupa gust
Piperdupa gust
Patrunjel tocat1 legatura
Detalii:
Categoria: Feluri principale
Tip: Carne de vită
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: 1 oră şi 30 minute
Dificultate: redusă
Propusa de: xtyna
Mod de preparare:
Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care se adauga carnea taiata cubulete. Intre timp se taie ciupercile. Cand s-au calit ceapa si carnea se adauga ciupercile cu jumatate din cantitatea de usturoi si se acopera lasandu-le sa fiarba in sucul care se lasa de la ciuperci. La nevoie se completeaza cu apa. Se mai mesteca din cand in cand. Dupa ce s-au fiert toate ingrdientele se adauga pasta de tomate, se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Dupa ce a mai fiert putin cu pasta de tomate, chiar inainte de a opri focul la mancare se adauga restul de usturoi tocat si patrunjelul. Apoi se opreste focul si tocanita e gata. Pofta mare!!!
Recomandări:
Se poate prepara cu ulei de masline sau unt, sau ulei obisnuit de floarea soarelui.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: