Creşterea şi educarea copilului

Barbatul si... misterioasa lui dorinta

Psihicul masculin ramane o enigma pentru multe femei, datorita modului aparte de a gandi si simti al unui barbat. E ca si cum ai invata o limba straina. Nu poti intelege si nu te poti exprima daca nu ti-ai insusit baza teoretica si schemele functionale ale acelei limbi. Deceptiile si frustrarile in amor se explica prin multe diferente fundamentale intre sexe, care sunt mai putin cunoscute. "Cum iubesc barbatii?", "Ce e in mintea lor?"- sunt intrebari care tradeaza dorinta irezistibila a femeilor de a intelege natura amorului masculin.    
O femeie resimte o nevoie imperioasa de a sti mai multe despre un barbat, iar un barbat isi doreste in secret sa fie inteles de femeia pe care o iubeste.

Femeile gresesc prin a eticheta dorinta masculina ca fiind exclusiv animalica: ea este mai subtila decat se crede adesea. Daca ai rabdarea de a descoperi lumea interioara a unui barbat, dorinta lui amoroasa apare mai putin mecanica, si mult mai statornica si tandra. Cum se naste aceasta dorinta a unui barbat? Dar ea nu se naste, ea exista!

Barbatii acorda multa importanta sexului. Si, in general, raspund cu promptitudine la solicitarile amoroase. Aceasta este constitutia naturii masculine. Fara a fi exclusiv primitiva, aceasta disponibilitate si promptitudine depinde in mare masura de stimulare. Cand un barbat se simte dorit de o femeie, este foarte excitant pentru el aceasta constatare. Multi barbati recunosc ca, chiar dupa o zi de munca istovitoare, este suficient ca femeia pe care o iubesc sa le faca avansuri, pentru a-i trezi amoros.
Este adevarat ca sunt foarte sensibili la "agresiunea" stimulilor directi: vizuali, auditivi, gustativi sau olfactivi. Vederea formelor senzuale ale sanilor unei femei sau unor picioare sculpturale ii tulbura si ii incita spre aventura mentala. Ori astazi, "agresiunea" pandeste la fiecare colt de strada. Nu-i poti acuza ca nu raman stane de piatra. De pe copertile revistelor, femeile voluptoase retrezesc pasiunea din fiecare barbat si o orienteaza. Ei nu doresc neaparat aceasta femeie-surogat, dar ea are rolul de a le starni imaginatia si a le da idei pe care se grabesc sa le puna in practica seara, acasa.
Genul pornografic a rapit misterul dorintei masculine si a impus-o ca pe o nevoie stereotipa, proclamand "dependenta" barbatilor de fese, sani, port-jartiere, strip-tease. Poate ca le creste tensiunea la vederea unei tipe "cool", dar nu le ies ochii din orbite!

Intre impulsul sexual reflex si dorinta, este o diferenta. Ca intre primitiv si evoluat. Sau mai degraba, ca intre a face sex si a face dragoste. Dorinta este intotdeauna orientata spre cineva si barbatul este constient de aceasta. Este adevarata dorinta. Si el o simte pentru o femeie care a invatat sa-l descopere, care ii cunoaste punctele sensibile si stie cum sa-i trezeasca focul pasiunii pentru ea. O privire ce promite voluptatea, o atingere sau o soapta il poate face pe barbatul ce se vrea puternic si invicibil, sa vibreze.

Dorinta erotica nu este mecanica. Barbatii au perioade in care dorinta lor pare adormita, sau au momente in care ea nu mai este atat de intensa, chiar daca reactioneaza la stimuli. Ea reapare cu intensitate, cu conditia ca femeia sa mizeze pe farmecele sale si sa nu uite a fi creativa, inventiva. Elementul de noutate alunga rutina, fie ca este vorba de un joc erotic provocator, o schimbare in ambianta (amor in lift sau pe masa din bucatarie - de ce nu?)sau o pozitie indrazneata. Unii barbati se simt atrasi de astfel de "ticalosii". Sentimentul ca depasesc alte cateva tabuuri este foarte incitanta pentru ei. Care este explicatia acestei incitari?

Adesea, dorinta masculina apare ca efect al interdictiilor din copilarie. In copilarie, cand isi descoperea sexualitatea si se trezea erotic, baietelul de atunci s-a lovit de constrangeri, de interdictii. Satisfacute sau nu, dorintele secrete nu au fost uitate. Erotismul barbatului are un trecut. Iar la varsta adulta, elanurile lui sexuale se hranesc din acest dram de interdictii si mister.Ceea ce este interzis devine incitant, provocator si naste dorinta de a descoperi.

Ea variaza in decursul existentei. Experienta de viata isi pune amprenta asupra erosului masculin. Astfel, adolescentul poate fi foarte tulburat de fermitatea sanilor unei femei. Mai tarziu, la varsta adulta poate sa fie incitat de feminitatea in ansamblu, si nicidecum de focalizarea pe o anumita parte a corpului. Iata raspunsul la cei ce se intreaba adesea cu nedumerire:"Ce-o fi gasit la ea? Pentru ca nu arata ca Miss Univers." Nu e nevoie sa ai dimensiuni ideale pentru a starni un barbat. Imperfectiunea unei parti din acest ansamblu poate fi chiar stimulanta.

Dorinta este inainte de toate o aventura mentala. Un barbat are mai multa dorinta fata de o femeie cu care stie ca poate obtine multa placere. Scenariul mental stimulat de fanteziile sexuale, anticipeaza acesta voluptate si atrage ardoarea erotica. Ori tocmai "promisiunea" acestei voluptati inflacareaza dorinta.

Nu trebuie ignorat faptul ca dorinta erotica presupune si o buna apreciere de sine. A te vedea demn(a )de a fi dorita si a avea confirmarea ca esti dorit(a) stimuleaza dorinta. Teama de respingere, nesiguranta, agresiunea inhiba dorinta, pe cand comunicarea autentica, intimitatea, siguranta o elibereaza. Ea are nevoie de o libera circulatie a emotiilor.

Un barbat nu este "o masina sexuala", iar dorinta lui nu este intotdeauna sinonima cu erectia. Cand un barbat iubeste o femeie, o priveste altfel. El o valorizeaza in ansamblu si o doreste din ce in ce mai mult! Privirea sa este incarcata de erotism, ce inseamna mai mult decat dorinta sexuala. Este ceea ce femeile ar trebui sa inceapa sa recunoasca mai des.

Pentru a intelege cum este in realitate un barbat, o femeie ar trebui sa se detaseze de "miturile" ce intretin o imagine deformata a lui. Pentru a nu fi victimele dezamagirilor, este de dorit sa ne ferim a cadea in extreme. Se vehiculeaza ideea ca barbatul "pachet de muschi" ar ascunde o mare ardoare sexuala. Este un simbol iluzoriu! El nu este nici Superman sau Fat-Frumos in armura stralucitoare! Dupa cum nu este nici obsedat sexual sau mai rau, etichetat drept porc, magar sau alt patruped. Asta impiedica o femeie sa-l vada si sa-l inteleaga cu adevarat pe barbatul real, pe cel de langa ea. Iar calitatea relatiei amoroase are de suferit. Abandonarea acestor convingeri deformate are ca efect o apreciere mai aproape de realitate, mai obiectiva a celuilalt. Daca te induri sa-ti scoti ochelarii de cal, ceea ce vezi este intrucatva diferit!

A intelege un barbat este o sursa de putere. Iar o femeie puternica stie ca pentru a-i starni unui barbat pasiunea pentru ea, are nevoie sa cunoasca, sa inteleaga si sa accepte ceea ce este el cu adevarat.

Recomanda unui prieten