Creşterea şi educarea copilului

Bebelus sau bebelusa?

O sa fie baiat? Sau fetita? "Nu conteaza, sanatos sa fie!", se apara in general de frustrari viitorii parinti. In asteptarea primului copil, preferinta de sex este mai putin intensa. Doreati un baiat, dar mama-natura a avut alte planuri si a venit pe lume o fetita... In fata "micii minuni" v-ati topit de fericire si ati dat uitarii "neimplinirea" visului secret. Si daca primul copil a fost sa fie o fata, parintilor le-ar place sa forteze putin mana destinului in cazul celui de-al doilea copil: adica sa aiba un baiat.

Sexul viitorului copil se "prepara" in farfurie!

Urmarea unui regim alimentar este una din metodele propuse pentru a alege sexul bebelusului. Aceasta metoda este fundamentata de teoria conform careia, o alimentatie bogata in anumite minerale si saraca in altele, modifica aciditatea secretiilor vaginale, favorizand astfel mobilitatea spermatozoizilor X si Y, si influentand in acelasi timp receptivitatea membranei ovulului la anumiti spermatozoizi.

CALCIU pentru a avea o fata!

In general, regimul "fata" impune o alimentatie bogata in calciu (se recomanda consumul zilnic de lapte si doua din derivatele sale: branza alba, iaurt). Sarea, alimentele industriale, cascavalul, afumaturile sunt suprimate din alimentatie.

SARE si POTASIU pentru a avea un baiat!

Regimul "baiat" este bogat in sare si potasiu. Zilnic, se bea o jumatate de litru de apa sarata, cel putin o jumatate de litru de suc de fructe, se consuma fructe, mezeluri, afumaturi, peste. Desigur ca sunt interzise toate produsele lactate.

Regimul necesita supraveghere medicala!

  • Optiunea pentru una din cele doua modalitati, impune un aviz medical, deoarece exista contraindicatii.
  • Regimul este mult mai detaliat, iar medicii furnizeaza informatiile si recomandarile necesare. O supraveghere medicala este necesara pentru a se asigura ca regimul este respectat si bine suportat de organism.
  • Acest regim trebuie sa fie inceput si urmat cu doua luni si jumatate inainte de conceptie si chiar mai mult (pana cand graviditatea este confirmata), dupa care se intrerupe.
  • In prezent, studiile validate stiintific atesta un procent de reusita de 87%. Pentru a nu cade prada dezamagirilor, reamintiti-va ca succesul metodei nu este garantat 100%!
Recomanda unui prieten