Cum să-ţi îmbraci copilul...

Cand salopeta copilului a ramas scurta...

Pentru a prelungi viata salopetelor - daca salopeta copilului a ramas scurta, taiati-o si faceti-o bermude sau deplasati butonul de la bretele, pentru a lungi salopeta.

Sireturile se dezleaga?

Pentru ca sireturile sa nu se mai dezlege, inainte de a le innoda, umeziti-le cu un burete.

Pentru a nu rataci sireturile...

Pentru a evita situatiile in care copiii isi scot sireturile de la pantofi si le ratacesc, faceti cate un nod la capetele sireturilor, iar copiii nu le vor mai putea scoate din pantofi.

Copilul are obiceiul de a-si scoate sosetele?

Cand copilul dumneavoastra are obiceiul sa isi scoata sosetele, mai ales iarna, cand este frig, tricotati-i jambiere si puneti-le peste sosete pentru a-i proteja picioarele.

Copilul are obiceiul sa isi scoata haina cand afara este frig?

Cand copilul are obiceiul sa isi scoata haina, iar afara este totusi frig, intoarceti haina invers, cu fermoarul pe dinauntru si nu va mai reusi sa isi scoata haina.

Pentru a nu incalta pantofii invers...

Ajutati copilul sa nu incurce pantofii, prin coaserea sau desenarea, in interiorul pantofului drept, pe talpa, a unui mic semn sau prin desenarea unui model (ex doua profile) pe cele doua talpi, pantofii fiind bine pozitionati cand modelul are o anumita forma (ex profilele sunt fata in fata).

Pentru a schimba mai usor copilul

  • Atunci cand vreti sa schimbati copilul, puneti-i la indemana un cos plin cu jucarii, ca sa ii gasiti o preocupare si sa-i distrageti atentia de la imbracat. Esential este ca aceste jucarii sa nu fie cele de zi cu zi, sa fie atractive si sa i le dati doar in clipa cand il schimbati. Altfel, se va obisnui cu ele, iar metoda nu va mai reusi.
  • Daca aveti mai multi copii si doriti ca oricine sa le gaseasca hainele repede, fara sa le incurce, confectionati etichete cu poza fiecaruia.
  • Pentru ca degetele copilului sa nu se incurce in manecile de la haine, atunci cand il imbracati, puneti-i cate o soseta pe fiecare mana inainte sa ii trageti haina.

Fermoarele sunt rigide?

Pentru a deschide usor fermoarele rigide frecati fermoarele cu sapun.

Spalarea papucilor copilului

Pentru a spala papucii copilului puneti papucii intr-un pantalon vechi si bagati-i in masina de spalat. Vor iesi curati si in perfecta stare.

Cum indepartam moliile?

Puteti indeparta moliile daca puneti pe rafturile din sifonier frunze de menta uscata.

Cum indepartam petele de cerneala de pe tesaturi?

Petele de cerneala de pe tesaturi se scot usor, daca le frecati cu o bucatica de vata imbibata cu cateva picaturi de valeriana si apoi spalati normal, cu apa si detergent.

Recomanda unui prieten