Joaca şi timpul liber al copilului

Cand copilul dumneavoastra vrea sa invete sa picteze si va este teama sa nu murdareasca hainele si covorul.

  • Luati un sac nou din plastic (de exemplu unul pe care il puneti in mod obisnuit in cosul pentru gunoi), decupati un orificiu mai mare prin care va scoate copilul capul si doua pentru maini si puneti-l pe peste haine. Copilul va putea sa picteze in voie, iar dumneavoastra veti sta linistita pentru ca nu va mai murdari hainele. Dupa ce va termina, ii veti scoate sacul si il veti arunca.
  • De asemenea, luati o fata de masa veche din plastic si asezati-o pe jos, sub scaunul si sub masa pe care picteaza copilul.

Cand copilul dumneavoastra vrea sa picteze si va este teama sa nu manance din culori.

Puteti cumpara coloranti alimentari lichizi si ii diluati cu putina apa si ii veti da copilului sa picteze cu ei, fara teama ca s-ar putea otravi daca va manca din ei.

Cand vreti sa nu rataciti jucariile copilului.

  • Luati o paturica pe care asezati jucariile copilului. Cand a terminat cu joaca, o strangeti cu jucarii cu tot ii innodati colturile, apoi o puneti, intr-un sertar din dulap sau sifonier. Cand vreti sa ii dati din nou jucariile copilului, le veti gasi pe toate in acelasi loc, fara teama ca s-au ratacit.
  • Puteti sa luati si un sac in care strangeti jucariile si pe care il agatati de spatele scaunului pe care este asezat copilul atunci cand mananca.

Cum sa faceti acasa jucarii simple si ieftine.

Luati sticle goale din plastic (cele in care a fost suc), umpleti-le cu boabe de fasole, orez si apoi lipiti sticlele cu scotch. Copii se vor amuza, agitand sticlele pentru ca, de fapt, le place zgomotul facut de ele.

Cum sa faceti o carte cu ilustratii pentru copilul dumneavoastra.

Luati un album mare pentru poze si introduceti in posetele atasate, fotografii de familie, fotografii cu animale, imagini cu jucarii, diverse ilustratii colorate, decupate din reviste, ziare. Copilului ii va face placere sa rasfoiasca aceasta "carte" in timpul liber.

Cand copilul dumneavoastra vrea sa se uite pe fotografiile familiei si va este teama sa nu le strice.

In functie de marimea lor, asezati mai multe poze pe foi de hartie A4 si faceti copii color. Astfel, pozele dumneavoastra originale vor putea ramane in siguranta.

Cum sa faceti o biblioteca in miniatura pentru copilul dumneavoastra.

Cand copilul dumneavoastra are cateva carti si nu are inca o biblioteca a lui, luati o cutie din lemn, pictati-o in culorile camerei sale, apoi lipiti pe mijloc un carton care sa tina loc de perete despartitor. Invatati copilul ca in partea din spate sa aseze cartile mari, iar in fata cartile mici.

Faceti gimnastica impreuna cu copilul dumneavoastra.

Atunci cand nu puteti lasa copilul singur ca sa faceti gimnastica, intindeti-va pe cuvertura pe care infasati copilul, chiar langa el. Faceti miscari pentru intarirea abdomenului, ridicand si coborand picioarele, sau imitand miscarea bicicletei. Copilul se va obisnui cu aceste miscari si va incepe sa se miste, incercand sa va imite. Astfel, puteti face gimnastica linistita.

Recomanda unui prieten