Sfaturi pentru toaleta copiilor

Invatati copiii sa se spele pe maini

Nu aruncati resturile de sapun. Inmuiati-le intr-o cutiuta, pe care sa o vada si copilul si varsati pasta obtinuta in forme de prajituri-jucarii. Veti vedea ca micutul le va folosi, pentru a remodela sapunul in forme noi si se va obisnui sa se spele.

Pentru a proteja copilul de frig, in anotimpul rece, in timpul baii

Puneti prosoapele si hainele de schimb la indemana si mai sus, unde este mai cald, iar sticla cu sapun lichid, puneti-o de la inceput, inchisa, in apa fierbinte, pentru a-si mentine temperatura. Astfel, copilul nu va simti frigul.

Geanta cu lucruri de schimb

Geanta cu lucruri de schimb va fi mai usoara in calatorii scurte, plimbari daca strangeti esantioane de creme, sampon, lotiuni, atat pentru copii, cat si pentru adulti, nemaifiind necesar sa carati aceste produse in cutiile originale.

Tonifierea muschilor si hidratarea pielii bebelusului

Pentru tonifierea muschilor si hidratarea pielii bebelusului faceti-i masaj cu ulei de migdale dulci. Ajuta la decontractarea muschilor, hidratarea , parfumarea pielii, dar si la un somn linistit al copilului.

Fesele iritate ale sugarului...

Fesele iritate ale sugarului se sterg cu un decoct din frunze de patrunjel verde.

Scoaterea peteleor dupa cearceafurile udate de copii

Pentru a scoate usor petele dupa cearceafurile udate de copii puneti pudra de talc pe pata si frecati-o repede, apoi uscati-o cu foen-ul. Veti vedea ca nu vor ramane urme.

Pentru a taia unghiile copilului fara sa il faceti sa planga:

  • Se taie cu o foarfeca cu varfurile rotunjite fiecare unghie si se pune intr-o farfurioara, chiar in fata copilului. Gestul il va amuza, iar taiatul unghiilor nu va mai fi un chin pentru dumneavoastra. Puteti sa ii dati chiar lui sa puna fiecare unghie in farfurioara si sa il puneti sa numere unghiile pe care i le taiati.
  • Cand bebelusul are doar cateva luni, nu-l lasati sa se uite la televizor, dar faceti o exceptie doar cand ii taiati unghiile. Daca il asezati bine pe genunchii dumneavoastra si il lasati sa se uite la televiizor sau la video, la desene animate, fiti sigura ca va sta linistit.
  • Dati-i tetina si va sta linistit
  • La fiecare unghie taiata, imitati sunetele unui animal; se va amuza si va va ruga sa repetati.

Curatarea unghiilor copilului

Pentru a-i curata unghiile copilului fara sa planga puteti folosi o periuta de dinti pentru copii, perii supli ai acesteia va vor ajuta sa-i scoateti mizeria de sub unghii fara sa planga.

Cand copiii au nasul infundat...

Cand copiii au nasul infundat si nu stiu inca sa se stearga la nas puneti-le, pe rand, in fiecare nara ser fiziologic. Puneti picaturi intr-o nara cu pipeta, apasati cu degetul pe nara in care ati pus picaturile si puneti copilul sa sufle puternic cu cealalta nara, apoi inversati. Va fi mult mai bine decat sa folositi batista.

Spalarea copilului pe cap

Pentru a spala copilul pe cap fara sa planga puteti pune apa calduta intr-o stropitoare de pastic si udati-i parul si jucariile, spunandu-i ca ploua, iar cand ii uscati parul cu feon-ul, spuneti-i ca sufla vantul.

Curatarea ochilor si nasului copilului cand este racit

Pentru a scoate usor petele dupa cearceafurile udate de copii puneti pudra de talc pe pata si frecati-o repede, apoi uscati-o cu foen-ul. Veti vedea ca nu vor ramane urme.

Drumul spre toaleta...

Copilul dumneavoastra va gasi usor, pe intuneric, drumul spre toaleta daca lipiti sageti autocolante fosforescente pe clanta de la camera copilului si pe cea de la baie.

Recomanda unui prieten