înapoi

Arici de mere ( - porţii)

**** * (1 vot)
Ingrediente:
mere6
migdale60 g
zahar160 g
gelatina de mere160 g
albusuri2
zahar pudra.1 lingura
Detalii:
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se curata merele, se scobesc si se fierb intr-un sirop preparat din 160 g zahar si 100 g apa. Se asaza un strat de gelatina de mere pe fundul unei cratite. Se pun merele deasupra. Se umplu golurile dintre mere cu gelatina, Se ung merele cu albusurile batute spuma cu zahar pudra. Se infig migdalele curatate si taiate in lung pe toata suprafata prajiturii. Se tine la cuptor pana ce se intareste albusul.
Gelatina de mere se pregateste din coji de mere spalate si fierte in apa impreuna cu smaburii si partea carnoasa. Se strecoara zeama si se pune la fiert, pana se leaga, cu o cantitate egala de zahar.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: