înapoi

Chisalita de prune ( - porţii)

* **** (2 voturi)
Ingrediente:
prune600 g
zahar600 g
faina de amidon.300 g
Detalii:
Categoria: Alte preparate
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Strain
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se spala prunele in apa rece, se curata de samburi, apoi se pun intr-un vas si se presara zahar intre straturi. Samburii se oparesc cu apa fiarta si se mai fierb 5-6 minute. Apa de la samburi, strecurata, se toarna peste prune si se fierb 15 minute. Prunele fierte si siropul se trec printr-o sita, se adauga zaharul si se da intr-un clocot. Intr-un vas separat, se dizolva amidonul in apa fiarta si racita si apoi se trece prin sita fina. In compozitia de prune, foarte fierbinte, se toarna o data tot amidonul si se pune pe foc, amestecand continuu. Se da numai intr-un clocot, apoi se ia de pe foc si se toarna imediat in cupele de servit. Se presara apoi zahar pudra si se pune la rece.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: