|
- Detalii:
-
Categoria: Ciorbe,supe
Tip: Carne de vită
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare si se spala din nou in mai multe ape. Se asaza intr-o oala cu 4 litri de apa clocotita si se fierbe o jumatate de ora. Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare, la un foc moale. Se adauga toate legumele si se fierb bine. Se strecoara apoi zeama si se adauga burta taiata felii. Se bat galbenusurile in castronul in care se serveste ciorba, turnand putin cate putin zeama fierbinte. Se acreste cu otet, dupa gust.
- Recomandări:
- Obs. Supele si ciorbele se dreg numai cu galbenus bine frecat. Se toarna putin cate putin zeama clocotita, amestecad mereu pentru ca galbenusul sa-si piarda gustul crud si sa nu se taie.
|
|
|