înapoi

Ciorba de burta ( - porţii)

**** * (9 voturi)
Ingrediente:
Burta2 kg
Oase1 kg
Telina1
Morcovi2
Pastranac1 radacina
Patrunjel1 legatura
Cepe3
Otet2 linguri
Sare
Galbenusuri.2
Detalii:
Categoria: Ciorbe,supe
Tip: Carne de vită
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare si se spala din nou in mai multe ape. Se asaza intr-o oala cu 4 litri de apa clocotita si se fierbe o jumatate de ora. Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare, la un foc moale. Se adauga toate legumele si se fierb bine. Se strecoara apoi zeama si se adauga burta taiata felii. Se bat galbenusurile in castronul in care se serveste ciorba, turnand putin cate putin zeama fierbinte. Se acreste cu otet, dupa gust.
Recomandări:
Obs. Supele si ciorbele se dreg numai cu galbenus bine frecat. Se toarna putin cate putin zeama clocotita, amestecad mereu pentru ca galbenusul sa-si piarda gustul crud si sa nu se taie.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

Si eu pregatesc acasa ciorba de burta dar, nu cunosteam faptul ca prima apa (in care se firbe circa jumatate de ora) se arunca, urmand a se firbe, apoi, in apa curata (3-4 ore). Va multumesc pentru idee. Cu stima A.Fratila

comentariu scris de: fgeea la 2003/04/15 12:05:57

Pagina:   1