|
- Detalii:
-
Categoria: Ciorbe,supe
Tip: Carne de vită
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Se spala bine burta cu o perie in apa calduta, pana se albeste. Se taie bucati de jumatate palma latime. Se asaza pe fundul unei oale mari cu capac, alternand cu un rand de morcovi taiati in rondele subtiri. Se mai pun 3 cepe in care s-au infipt doua cuisoare, cimbru, foi de dafin, sare, boabe de piper si un picior de vitel. Se acopera cu un rand de morcovi amestecati cu fire de praz taiate bucati. Se toarna 5 litri apa si vinul alb in parti egale, pana se umple oala. Se lipeste capacul ermetic fie cu coca, fie cu fasii lipite tot cu coca de jur imprejur. Coca care se rupe in timpul fierberii se carpeste din nou tot cu coca, ca sa nu iasa deloc aroma din oala. Se fierbe 5 - 6 ore la foc domol.
Dupa ce a fiert, se da deoparte. Se inlatura coca. Se ridica capacul, se scot bucatelele de burta, iar piciorul se curata de oase. Se asaza intr-un castron si se toarna zeama strecurata deasupra. Zeama trebuie sa fie bine scazuta. Se poate completa cu un sos de mustar pus in castron si amestecat cu zeama de burta.
|
|
|