înapoi

Compot de cirese ( - porţii)

**** * (1 vot)
Ingrediente:
Siropul: 260 g zahar la 1 litru apa. Durata sterilizarii: 25 minute la 80
Detalii:
Categoria: Băuturi,siropuri,compoturi
Tip: Băuturi
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se aleg cirese nu foarte coapte, carnoase si proaspete, se spala, se rup coditele, se zvanta, apoi se pun in borcane cat mai indesat. Se toarna deasupra siropul fierbinte si se sterilizeaza la bain-marie, apoi se leaga cu celofan si se invelesc imediat borcanele in paturi groase.
Recomandări:
Pentru copiii de varste mici, se va strecura compotul din borcane, astfel ca ei vor bea doar siropul, fara fructe, pentru a nu inghiti eventualii samburi.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: