|
- Detalii:
-
Categoria: Băuturi,siropuri,compoturi
Tip: Băuturi
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Se aleg gutui foarte coapte, se curata de coaja si de samburi, se taie sferturi si se tin 30 minute intr-un prosop inmuiat in apa sarata, ca sa-si pastreze culoarea. Se pun la fiert intr-un sirop preparat cu putin zahar si se fierb pana se pot strapunge usor. Se scot apoi gutuile din sirop, se scurg bine, se asaza in borcan, se adauga siropul, la care s-a adaugat si siropul in care au fiert gutuile si se fierb la bain-marie.
- Recomandări:
- Pentru copiii de varste mici, se va strecura compotul din borcane, astfel ca ei vor bea doar siropul, fara fructe, pentru a nu inghiti eventualii samburi.
|
|
|