|
- Detalii:
-
Categoria: Băuturi,siropuri,compoturi
Tip: Băuturi
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Se aleg prune proaspete, nu foarte coapte, carnoase, se pun intr-o sita si se introduc intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa 1-2 minute, in functie de coaja (mai subtire sau mai groasa). Dupa ce s-au scos, se pun imediat in apa rece, pentru ca pielita crapa si in felul acesta se curata prunele mai usor. Se asaza in borcan prunele fara pielita si fara samburi si se indeasa cu grija. Se toarna apoi siropul fierbinte si se sterilizeaza la bain-marie, procedandu-se apoi ca la compotul de cirese.
- Recomandări:
- Pentru copiii de varste mici, se va strecura compotul din borcane, astfel ca ei vor bea doar siropul, fara fructe, pentru a nu inghiti eventualii samburi.
|
|
|