|
- Detalii:
-
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Se face o maia din 1/2 pahar lapte, 20 g faina si drojdia de bere. Cand aceasta a crescut, se amesteca cu restul de faina si de lapte, cu 4 galbenusuri si cu sarea, apoi se bate bine pe masa sau pe o planseta. Pe parcurs, se pun zaharul, mirodeniile si la urma untul. Se lasa sa creasca la cald. Intre timp se ung doua forme cu unt. Cand aluatul a crescut, se pune in forme, se unge la suprafata cu galbenusul ramas si se introduce in cuptor, la foc domol, cam 75 min (se incearca cu un pai uscat). Dupa ce cozonacul s-a copt, se mai lasa in forma circa 10 min, apoi se rastoarna. In aluat se mai pot pune si 2 albusuri batute spuma, 40 g stafide sau 50 g ciocolata, taiata in bucati mici. Important este ca faina sa fie de buna calitate.
- Recomandări:
- Calorii: 180/portie
Reteta propusa de Editura All
|
|
|