înapoi

Crema de vanilie ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Lapte
Oua6
Zahar7 linguri
Vanilie
Zahar pentru ars4 linguri
Sare
Detalii:
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Laptele, in care s-a pus vanilia, se fierbe incet. Se da deoparte, se acopera ca sa nu isi piarda aroma. Ouale sparte se pun intr-un castron cu zaharul si se bat bine. Se adauga laptele si sarea, amestecand tot timpul. Se ard 4 linguri de zahar intr-o cratita. Cratita trebuie apucata cu o carpa de toarta si invartita, pentru ca zaharul sa poata sa curga si sa imbrace marginile. Cand tot fundul si marginile sunt acoperite se lasa sa stea 2-3 minute. Se toarna laptele amestecat cu ouale. Se fierbe acoperit, pe baia de apa, in cuptor, 30-40 minute, avand grija ca apa din vas sa fie inlocuita, pe masura ce scade, cu alta apa tot fierbinte. Cratita in care se face crema trebuie sa fie cufundata
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: