|
- Detalii:
-
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Se aleg petale de trandafir proaspete, pentru dulceata. Se taie portiunea alba a fiecarei petale, apoi se presara sarea de lamaie pe toate petalele, se amesteca cu mana. Se strang petalele in mana, fara sa se rupa (trebuie sa ramana intregi), pana curge din ele un suc rosu. Petalele se freaca pana cand, stranse toate, se face o gramajoara de marimea unui ou.
Separat, se dizolva zaharul in apa pe foc si cand incepe sa dea in clocot, se pune 1 1/2 lingura de zeama de lamaie, se trage cratita pe marginea aragazului si se pun petalele de trandafir cu zeama lor, desfacand bine gramajoara. Se mai pun putin la fiert, apoi se pune restul de 1 1/2 lingura de zeama de lamaie. Se incearca daca siropul sta bob si se da imediat jos, se lasa sa se raceasca si se toarna in borcan.
- Recomandări:
- Nu se pune mai multa sare de lamaie deoarece se intaresc petalele de trandafir, iar petalele se pun de la primul clocot la fiert in sirop, ca sa aiba timp sa fiarba.
|
|
|