înapoi

Eclere ( 10 porţii)

***** (2 voturi)
Ingrediente:
Unt125 g
Faina125 g
Oua4 bucati
Budinca vanilie1 plic
Glazura ciocolata1 plic
Detalii:
Categoria: Dulciuri
Tip: Lacto-vegetal
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: 1 oră şi 1 minute
Dificultate: medie
Propusa de: xtyna
Mod de preparare:
Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se adauga faina. Se pune inapoi la foc mic si se amesteca pana incepe sa se desprinda dupa margine si se face ca o bila. Dupa ce s-a mai racorit se pun cele 4 oua si se amesteca cu mixerul. Se ia compozitia cu o lingurita si se pun in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc mediu, cuptorul trebuie sa fie preiincalzit. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi fiecare ecler (choux) se taie pe orizontal, dar nu pana la capat. Se introduce pudinca de vanilie iar apoi se toarna peste glazura de ciocolata.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: