înapoi

Fasole batuta ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Fasole alba550 g
capatana Usturoi1/2
Cepe5
ulei3 linguri
Saredupa gust
boia de ardei.dupa gust
Detalii:
Categoria: Feluri principale
Tip: Vegetarian
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea ca pentru supa, adica se alege fasolea din ajun, se spala si se lasa in apa rece care se arunca a doua zi, cand se pune la fiert. Dupa ce a fiert se scurge si zeama se lasa deoparte. Boabele de fasole se dau prin masina de tocat. Se piseaza usturoiul, se amesteca cu apa si se strecoara. Se pune fasolea intr-o oala impreuna cu zeama de usturoi si se freaca pana devine o crema. Daca crema este prea groasa, se subtiaza cu putina zeama, frecand mereu. Se asaza pe o farfurie lunga. Se pun deasupra felii de ceapa rumenite in ulei si amestecate cu boia de ardei.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: