înapoi

Galuste cu prune ( - porţii)

**** * (6 voturi)
Ingrediente:
cartofi450 g
faina110 g
putina sare
pesmet60 g
unt60 g
zahar60 g
prune
scortisoara pisata.
Detalii:
Categoria: Alte preparate
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Strain
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Cartofii fierti se dau prin masina. Se adauga faina, zaharul si sarea si se framanta usor un aluat mai moale din care se face un sul gros de circa 4 cm. Se taie bucati de 1 cm grosime si se intind cu mana. Prunele se desfac in doua, fara se se rupa si se scot samburii iar in mijloc se pune putin zahar si scortisoara. In fiecare bucata de aluat se inveleste cate o pruna. Se fierb toate in apa clocotita cu putina sare, apoi se strecoara apa. Pesmetul se rumeneste in unt si apoi se dau galustele prin el.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

bun si succes in continuare asa ca astept retete.

comentariu scris de: sadaf la 2006/03/23 19:55:57

Sunt foarte bune, eu amestec putin zahar cu pesmetul dupa ce-l prajesc.In Ardeal li se mai spun "gombotzi" :).

comentariu scris de: Carolina_ la 2004/12/13 22:39:34

sunt nemaipomenite!!!!

comentariu scris de: Bratosin-Marina la 2004/08/08 11:51:48

delicioasa!

comentariu scris de: Gabi40 la 2003/09/06 22:27:24

Pagina:   1