înapoi

Galuste de cartofi cu prune ( - porţii)

***** (6 voturi)
Ingrediente:
Cartofi1
Faina4 linguri
Unt200 g
Pesmet200 g
Oua3
Prune1 kg
Sare
Zahar
Gris1 lingura
Detalii:
Categoria: Alte preparate
Tip: Vegetarian
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Cartofii, curatati si fierti in prealabil, se trec prin faina. Se amesteca apoi cu ouale, grisul, faina, putin zahar si putina sare. Se framanta aluatul si se face un sul de 5 cm, din care se taie felii de 1 cm grosime. Fiecare felie se intinde cu mana si se imbraca cu ea o pruna (la prune li se scot samburii, in locul lor punandu-se cate o bucatica de zahar). Se fierb galustele in apa clocotita cu putina sare. Se rumeneste pesmet in unt si se pun galustele in acest pesmet pana se usuca bine. Se trec apoi prin zahar.
Recomandări:
Dietetica
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

Sunt bune si reci! Oricum reteta este excelenta!!!

comentariu scris de: CristiT la 2003/08/13 22:28:46

Reteta asta o stiu si eu de la bunica mea , numai ca sub alt nume : Cnele ! E super-buna ! O observatie am , insa : trebuie precizat ca , dupa fierbere , cartofii se dau pe razatoare ( oricum , se paseaza ! ) pentru ca , impreuna cu faina sa formeze un fel de aluat. Altfel se intelege ca se dau prin faina intregi !!!! La prima vedere asa pare ! Pofta buna !

comentariu scris de: Codrutza la 2003/07/21 15:55:11

Pagina:   1