înapoi

Piftie de porc ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Picioare si cap de porc2
Usturoi
Zarzavat de supa
Cepe2
Sare
Detalii:
Categoria: Feluri principale
Tip: Carne de porc
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se curata, se parlesc si se spala in mai multe ape picioarele si capul de porc. Se acopera cu 6 litri de apa si se pun la fiert impreuna cu zarzavatul si ceapa; se spumuiesc. Se lasa sa clocoteasca foaret incet si fara capac 4-5 ore. Cand apa a scazut, atat cat sa acopere carnea, piftia este gata. Bucatile de carne fiarta curatate de oase, se asaza in farfurii adanci. Se curata usturoiul si se piseaza impreuna cu sarea. Se pune usturoiul intr-o strecuratoare si se toarna peste el zeama calduta degresata, in farfuriile cu carne. Se dau la rece pana se incheaga piftia.
Recomandări:
Obs. Usturoiul nu se opareste pentru ca isi schimba gustul.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: