înapoi

Placinta cu branza ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Cantitati pentru doua foi 250 g unt
faina300 g
oua2
otet1 lingura
Umplutura: faina400 g
oua4
branza de vaci400 g
zahar pudra200 g
smantana100 g
stafide100 g
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat.1 pachetel
Detalii:
Categoria: Alte preparate
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Strain
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Din cantitatile pentru foi se prepara un aluat frantuzesc care se va pastra la rece (in frigider) cateva ore. Din faina si 2 oua se framanta si se intinde o foaie subtire de aluat si apoi se taie fasii de 2 cm latime care se fierb in apa clocotita si sarata, dupa care se scurg bine. Cand sunt complet reci, se adauga branza de vaci, galbenusurile frecate bine cu zaharul si stafidele, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul preparat se intinde in doua foi de marimea unei tavi. O foaie se asaza in tava astfel incat aluatul sa acopere pe jumatate marginile tavii. Compozitia se intinde uniform peste foaie si se asaza cea de-a doua foaie, apoi se pune in cuptorul bine incins, iar dupa cateva minute se regleaza la foc potrivit.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

miam cred cai super bun

comentariu scris de: tarveronica la 2010/11/12 11:51:08

este super incercati si voi

comentariu scris de: busuiocalina la 2003/09/03 17:50:25

Pagina:   1