|
- Detalii:
-
Categoria: Antreu
Tip: Vegetarian
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Amesteca branza de vaci cu smantana si zaharul, bate bine cu mixerul. Adauga ouale batute si coaja de lamaie.
In stilul clasic: jumatate din foile de placinta asezate pe rand in tava, unse cu ulei sau unt topit, branza la mijloc, restul foilor pe deasupra, unse si ele);
trigoane: o bucata de foaie de placinta de 30 cm lungime si 10 latime, unsa cu unt sau ulei; la un capat, pune o gramajoara de branza si infasoara in triunghi. In acest caz, umplutura pentru reteta se reduce la jumatate.
Sfat Eva: Exista si o varianta de placinta cu branza sarata - poti folosi telemea si branza de burduf. Adauga 4 oua si 1-2 borcane cu iaurt (care fac telemeaua cremoasa si "taie" din sare), iar ca mirodenii, iti recomandam nucsoara sau cimbrul, pentru o aroma deosebita.
|
|
|