înapoi

Placintele cu branza ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
foi de placinta1 pachet
branza de vaci, dulce400g
oua3
lamaie1
smantana grasa125g
zahar pudra2-3 linguri
ulei50ml
Detalii:
Categoria: Antreu
Tip: Vegetarian
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Amesteca branza de vaci cu smantana si zaharul, bate bine cu mixerul. Adauga ouale batute si coaja de lamaie. In stilul clasic: jumatate din foile de placinta asezate pe rand in tava, unse cu ulei sau unt topit, branza la mijloc, restul foilor pe deasupra, unse si ele); trigoane: o bucata de foaie de placinta de 30 cm lungime si 10 latime, unsa cu unt sau ulei; la un capat, pune o gramajoara de branza si infasoara in triunghi. In acest caz, umplutura pentru reteta se reduce la jumatate. Sfat Eva: Exista si o varianta de placinta cu branza sarata - poti folosi telemea si branza de burduf. Adauga 4 oua si 1-2 borcane cu iaurt (care fac telemeaua cremoasa si "taie" din sare), iar ca mirodenii, iti recomandam nucsoara sau cimbrul, pentru o aroma deosebita.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: