înapoi

Prajitura caramel ( - porţii)

* **** (1 vot)
Ingrediente:
Foile: 350 g faina
unt (margarina)160 g
2oua
zahar160 g
praf de copt1 pachet
esenta de vanilie;
Crema: 100 g zahar ars
1 lingurita
faina100 g
lapte500 ml
zahar200 g
unt (margarina)200 g
Detalii:
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se freaca spuma ouale cu zaharul si untul, se adauga praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine. Din acest aluat se coc trei foi, separat, care se unesc intre ele cu crema, pastrandu-se o parte pentru a imbraca prajitura. Se trag niste linii cu furculita deasupra si se taie in bucati lungi. Pentru prepararea cremei, faina se fierbe in lapte cu 100 g zahar si 100 g zahar ars. Cand se raceste, se amesteca cu untul frecat spuma.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: