înapoi

Pui umplut ( - porţii)

***** (10 voturi)
Ingrediente:
pui mare1
cepe potrivite2
miezul de la o felie de paine
lapte1/2 ceasca
oua2
slanina proaspata60 g
ciuperci3
sare
piper
unt100 g
jumatate lamaie1
cartofi noi500 g
verdeata
salata
nucsoara.
Detalii:
Categoria: Feluri principale
Tip: Carne de pasăre
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Puiul curatat, golit si spalat se sareaza si se lasa sa stea 40 minute. Intre timp, cepele si pipota taiate marunt se inabusa, se adauga ficatul taiat bucatele si se mai tin 5-6 minute pe foc. Se adauga apoi painea inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, slanina taiata cubulete, piper si ciupercile inabusite inainte cu 2-3 bucatele dintr-o nucsoara. Se ridica cu mana pielea puiului de pe piept spre spate si picioare, fara sa se rupa. Se umple puiul sub piele cu compozitia bine amestecata. Se coase taietura de la gat si rupturile. Se unge puiul cu grasime. Se asaza in tava cu o bucatica de unt, 2 linguri de apa si se frige, avand grija sa nu se arda. Din cand in cand se intoarce puiul si se mai adauga in tava cate o lingura de apa fierbinte. Se tine la cuptor o ora. Se scot toate atele si se taie in patru cu o foarfeca. In sosul din tava se adauga putina zeama de lamaie si se toarna peste pui.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

totusi!pt.un "pui"mic fara piper

comentariu scris de: nemrac la 2007/02/02 23:01:21

vreau poza va rog

comentariu scris de: Chynezu la 2004/11/03 23:31:23

in pacate la ingrediente ati uitat sa treceti pipota si ficatul. el apar doar in modul de preparare. Oricum, reteta e super, am incercat-o deja. Multumesc

comentariu scris de: alina_p77 la 2004/05/21 18:14:16

Pagina:   1