Salata boeuf ( - porţii)![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
Perfecta daca scoti carnea si inlocuiesti conopida si radacina de patrunjel cu Baby corn si gogosari copti! Reteta data nu am testat-o, dar cred ca e la fel de buna!!!
|
||
Locuiesc in Florida si saptamana trecuta a trebuit sa merg la o adunare la casa sefului sotului meu, si fiecare a trebuit sa aduca un fel de mancare (doar garnitura). M-am gandit sa fac o salata boeuf dar nu stiam reteta asa ca am dat un search pe google. Am gasit reteta asta, dar cand am mers la supermarket, bineinteles ca nu am gasit toate ingredientele... In loc de radacina de patrunjel si conopida am pus Baby corn (porumd in lapte foarte tanar) si gogosari copti. Pentru ca am numit platoul doar "salata" bineinteles ca nu am pus carne deloc... In rest am urmat reteta si i-am dat gata pe americani, aproape toti mi-au cerut reteta!!! Desi a iesit ceva cu totul diferit de reteta data, eu cred ca a fost o reteta ghid perfecta!!!!
|
||
Desi Boeuf inseamna carne de vita in franceza, eu fiind din Ardeal in viata mea nu am mancat aceasta salta cu carne de vita, decat cu carne de pui.
I ceea ce priveste ingredientele, in aceasta reteta sunt f complexe, de exemplu-daca avm gogsari murati nu mai sunt necesari castravetii murati sau invers, telina e optionala, iar cantitaea de maioneza recomdata in aceasta reteta e f putina pentru multitudinea de ingrediente;imi place f mult garnisirea ce a fost aleasa.Vorbind de maioneza-in momentul in care pui apa in maioneza, ai taiat-o sigur(eu lucrez intr-o bucatarie-ca si profesie)Pentru ca apa se foloseste pentru a subtia maioneza.
Salata de boeuf este una dintre retele mele preferate, si am vrut sa impartasesc cu toti cum se face aceasta salta in Ardeal.
|
||
Mai ALL,
Animalul boeuf se citeste in romaneste vita! nu pasare.
Reteta traditionala cuprinde in ingrediente numai cele care se folosesc de obicei la prepararea supelor. Este gustos si aspectos totusi daca se adauga mazare. De preferinta nu se adauga otet. cu maioneza se face mai acrisoara cu zeama de lamaie. Despre maioneza dat viitoare.
|
||
Pagina: 1