înapoi

Salata boeuf ( - porţii)

**** * (5 voturi)
Ingrediente:
Rasol de vaca sau piept de pasare500g
Cartofi400 g
Morcovi3
Patrunjel radacina100 g
Telina100 g
Castraveti murati2 bucati
Gogosari din otet2 bucati
Mazare250 g
ulei1lingura
Otet1 lingura
Maioneza
Masilne
feliute subtiri de morcov crud
masline
ridichi de luna.
Detalii:
Categoria: Antreu
Tip: Carne de vită
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasind o deschizatura de un deget, pentru iesirea aburului. Carnea fiarta se taie in cubulete. Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert (mazarea din conserva nu se fierbe). Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie in cubulete. Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul taiat si mazarea. Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine. Amestecul se pune pe un platou. Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform pe toate suprafetele exterioare. Se garniseste cu masline, cu frunze de patrunjel verde, cu albus de ou taiat sau tocat, feliute de gogosar. Se serveste dupa 1-2 ore de la preparare. Se poate pastra in frigider de la o zi la alta.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

Perfecta daca scoti carnea si inlocuiesti conopida si radacina de patrunjel cu Baby corn si gogosari copti! Reteta data nu am testat-o, dar cred ca e la fel de buna!!!

comentariu scris de: monica_b la 2004/11/22 19:48:14

Locuiesc in Florida si saptamana trecuta a trebuit sa merg la o adunare la casa sefului sotului meu, si fiecare a trebuit sa aduca un fel de mancare (doar garnitura). M-am gandit sa fac o salata boeuf dar nu stiam reteta asa ca am dat un search pe google. Am gasit reteta asta, dar cand am mers la supermarket, bineinteles ca nu am gasit toate ingredientele... In loc de radacina de patrunjel si conopida am pus Baby corn (porumd in lapte foarte tanar) si gogosari copti. Pentru ca am numit platoul doar "salata" bineinteles ca nu am pus carne deloc... In rest am urmat reteta si i-am dat gata pe americani, aproape toti mi-au cerut reteta!!! Desi a iesit ceva cu totul diferit de reteta data, eu cred ca a fost o reteta ghid perfecta!!!!

comentariu scris de: monica_b la 2004/11/22 19:43:01

Desi Boeuf inseamna carne de vita in franceza, eu fiind din Ardeal in viata mea nu am mancat aceasta salta cu carne de vita, decat cu carne de pui. I ceea ce priveste ingredientele, in aceasta reteta sunt f complexe, de exemplu-daca avm gogsari murati nu mai sunt necesari castravetii murati sau invers, telina e optionala, iar cantitaea de maioneza recomdata in aceasta reteta e f putina pentru multitudinea de ingrediente;imi place f mult garnisirea ce a fost aleasa.Vorbind de maioneza-in momentul in care pui apa in maioneza, ai taiat-o sigur(eu lucrez intr-o bucatarie-ca si profesie)Pentru ca apa se foloseste pentru a subtia maioneza. Salata de boeuf este una dintre retele mele preferate, si am vrut sa impartasesc cu toti cum se face aceasta salta in Ardeal.

comentariu scris de: biancaneve la 2004/06/21 15:09:15

Mai ALL, Animalul boeuf se citeste in romaneste vita! nu pasare. Reteta traditionala cuprinde in ingrediente numai cele care se folosesc de obicei la prepararea supelor. Este gustos si aspectos totusi daca se adauga mazare. De preferinta nu se adauga otet. cu maioneza se face mai acrisoara cu zeama de lamaie. Despre maioneza dat viitoare.

comentariu scris de: uninginer la 2003/12/05 13:36:10

Pagina:   1