|
- Detalii:
-
Categoria: Salate
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Se fierb 5 oua si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se taie in felii rotunde. Se sfarama intr-un castron 2 galbenusuri fierte, apoi se freaca cu 3 galbenusuri crude, care au fost sarate in prealabil, pentru a capata o culoare frumoasa. Se freaca cu o lingura de lemn, in acelasi sens, apoi se adauga mustarul si se picura ulei, putin, cate putin (tot in acelasi sens), pana se incorporeaza tot. Dupa aceea se adauga zeama de lamaie. Albusurile crude ramase de la maioneza se fierb in apa clocotita cu sare si putin otet. Se racesc apoi se taie marunt impreuna cu celelalte albusuri fierte pentru maioneza si se amesteca intr-un castron impreuna cu marar tocat marunt si cu o parte din maioneza. Se pun in in salatiera feliile de ou fiert si se amesteca cu restul de maioneza. Salata se orneaza de jur-imprejur cu compozitia de albus si marar.
|
|
|