înapoi

Salata de pui in aspic ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
pui1
salate verzi2
zeama de lamaie
ulei90 ml
ceapa verde2 fire
gelatina35 g
oua3
piper
ridichii4
ciuperci
masline
fasole verde fideluta.
Detalii:
Categoria: Salate
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se fierbe sau se frige puiul, dupa preferinta si apoi se taie julien. Separat, se spala bine salata, se taie marunt si se sareaza. Se face o maioneza din 3 galbenusuri, ulei, sare si zeama de lamaie si se amesteca cu puiul taiat, ceapa tocata si salata stoarsa bine. Se pune intr-un vas de sticla, mai adanc si se da la frigider. Apoi se prepara 1/4 l aspic limpede (facut din zeama de la pui, limpezita cu albus, cu gelatina si apoi strecurata prin tifon). Se scoate salata de la frigider si se orneaza cu feliute de ridichii, ciuperci, feliute de masline si fasole fideluta. Cand aspicul a inceput sa se intareasca, se pune peste salata si se mai da la frigider.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: