|
- Detalii:
-
Categoria: Dulciuri
Tip: Carne de pasăre
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Se ia o tava cu peretii mai inalti. La fundul ei se presara uniform 150g zahar, peretii se ung cu ulei, se da coaja de lamaie prin razatoare. Merele se curata de coaja, se taie in jumatate, inlaturandu-le cotorul. In fiecare jumatate se pune putin unt si se aseaza in tava cu taietura in jos. Tava se baga la cuptor, la foc mediu, pe 10-15 minute. Intre timp separam albusurile de galbenus si le batem spuma cu un varf de cutit de sare. Adaugam zaharul vanilinat si batand in continuare treptat adaugam zaharul ramas. Batem galbenusurile si le adaugam la spuma de albus, omogenizand bine. La masa obtinuta adaugam treptat faina, omogenizand bine aluatul. Apoi adaugam nucile si bucatelele de fructe exotice (ananas, banana, portocala etc) sau alte fructe. Masa obtinuta o turnam peste merele din tava si coacem 40-45 de minute la foc mediu. Cand este gata rasturnam coptura pe un platou.
- Recomandări:
- Pofta buna
|
|
|