|
- Detalii:
-
Categoria: Feluri principale
Tip: Carne de porc
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Carnea se spala, se zvanta, se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se spala, se curata si se taie felii. Costita se spala cu apa calda. Ceapa, curatata, spalata si taiata felii, se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat o data cu carnea. In compozitia rezultata, se adauga orezul, ales, oparit si scurs o data cu sarea. Compozitia de carne pentru sarmale se portioneaza de marimea unei nuci si se asaza pe fiecare foaie de varza, care se ruleaza, introducand capetele in interior. In vas, se pune mai intai un strat de varza taiata marunt, iar pe margine, pana aproape de mijloc, se asaza sarmalele, in straturi suprapuse, lasand la mijlocul vasului loc pentru varza tocata si bucati mari de costita. Din uleiul ramas, pasta de rosii, ceapa tocata marunt si apa, se formeaza un sos, care se adauga peste sarmale, impreuna cu cimbrul si rosiile taiate felii. Se fierb circa 2 ore. Se scoate costita, se dezoseaza si se taie in felioare subtri.
- Recomandări:
- Calorii: 380/portie
Reteta propusa de Editura All
|
|
|