înapoi

Sos alb (Bechamel) ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
unt sau margarina80 g
faina80 g
lapte550 ml
sare.
Detalii:
Categoria: Sosuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se incorporeaza faina. In functie de destinatia sosului, se mai poate adauga sau se mai poate reduce din cantitatea de faina. La sufleuri, de exemplu, trebuie adaugata inca o lingura de faina pentru ca sosul sa fie mai gros. La ciulama, se poate micsora cu o jumatate de lingura. Dupa incorporarea fainii, se amesteca pe foc mic si se toarna laptele rece (amestecat in prealabil cu putina sare), putin cate putin. Se amesteca repede ca sa nu se faca cocoloase. Sosul este gata cand se dezlipeste de pe fundul vasului in care a fiert, avand consistenta unei smantani groase.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: