înapoi

Sos de otet cu rosii ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
rosii170 g
oua fierte3
castraveciori acriti in otet4
catei de usturoi3
frunze de marar si patrunjel taiate marunt3 linguri
sare fina1/2 lingurita
boabe de piper9
1/2 linguri otet2
ulei.9 linguri
Detalii:
Categoria: Sosuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se tin rosiile 2-3 minute in apa clocotita, apoi se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi. Se pun apoi in salatiera si se sfarama cu o furculita pana se obtine un piure fin. Se adauga usturoiul bine pisat, patrunjelul, mararul si castravetii acri, taiati cubulete. Separat, se farama intr-o farfurie ouale fierte, pana se obtine o pasta, care se adauga la piureul de rosii, impreuna cu sarea, otetul, uleiul si biperul si se bate apoi totul bine. Daca este necesar, se mai adauga otet sau sare sau se dilueaza cu un pahar cu apa rece.
Recomandări:
Acset sos se foloseste la toate salatele de legume si la preparatele calde sau reci din peste.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: