înapoi

Sos maioneza ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Galbenusuri crud2
Ulei170 g
Lamaie
Sare
piper
Detalii:
Categoria: Sosuri
Tip:
Recomandată pentru:  Paşte
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron galbenusul cu un praf de sare si de piper. Se amesteca. Se toarna la inceput uleiul picatura cu picatura, amestecand mereu in acelasi sens. Cand galbenusul s-a legat, se mareste cantitatea de ulei turnata. Se pot adauga din cand in cand si cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet. Maioneza se poate pregati si din 2 galbenusuri fierte si 2 crude. Se sfarama mai intai galbenusul fiert si apoi se amesteca cu cel crud. Se mareste cantitatea de ulei.
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: