înapoi

Strudel cu mere ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
Aluatul:250 g faina
galbenusuri3
margarina100 g
otet30 ml
apa3 linguri
Umplutura:500 g mere
pesmet10 g
zahar50 g
scortisoara1/2 lingurita
Detalii:
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Se incoropreaza margarina in faina, se adauga galbenusurile, otetul, apa, sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat se inveleste intr-un prosop si se tine la frigider pana a doua zi. Se imparte aluatul in 3 parti egale, din care se intind cu sucitorul, 3 foi, cat mai subtiri, se presara deasupra fiecareia pesmet, zahar, scortisoara si merele, curatate de coaja si rase. Se ruleaza fiecare foaie in parte si se asaza intr-o tava tapetata cu faina. Strudelul se pune la copt, la foc potrivit, 45 min. Se pudreaza cu zahar vanilat si se taie felii, dupa care se poate servi.
Recomandări:
Calorii: 200/portie
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

o stiam

comentariu scris de: pypajunior la 2005/11/18 13:57:23

E delicos. Eu am pus zaharul scortisoara cu merele si le-am surs de zeama apoi le-am stors. Sunt mult mai bune.

comentariu scris de: lavinie2001 la 2004/09/11 12:53:28

Pagina:   1