înapoi

Supa de carne de vaca ( - porţii)

***** (1 vot)
Ingrediente:
Carne de vaca1 Kg
apa2,5 litri
Zarzavat de supa300 g
telina
radacina de patrunjel
pastranac
Partea alba de la praz
ceapa1
Sare
Boabe de piper
Detalii:
Categoria: Ciorbe,supe
Tip: Carne de vită
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Carnea pentru supa se sterge cu o carpa umeda, curata, sau se spala. Se scoate carnea de pe oase si se leaga cu o sforicica, dandu-i-se o forma cat mai frumoasa. Se pune la fiert cu apa rece, oasele ramanand pe fundul oalei. Se inlatura spuma si o data cu spuma se inlatura tot felul de impuritati din supa. Supa trebuie fiarta incet; cu cat fierbe mai incet, cu atat se ridica mai multa spuma. Cand supa fierbe repede, spuma cade la fund. In acest caz, pentru ca spuma sa se ridice la suprafata trebuie sa se adauge apa rece, altfel supa iese tulbure. Dupa ce supa a fost curatata bine de spuma, se adauga zarzavatul curatat de coaja si spalat. Zarzavatul spalat nu se tine mult in apa, deoarece isi pierde mirosul, gustul si vitaminele. Se poate pune zarzavat si in cantitate mai mare, dupa gust. Supele mai slabe se pot colora si pot capata gust bun fie cu ceapa necuratata, coapta pe plita, fie cu un morcov ras si prajit in putina grasime, fie cu un sos sau cu oase de la o friptura. Supa trebuie sa fiarba incet, 3-4 ore, la foc potrivit; se adauga piper si sare. Se pot adauga la supa, dupa gust, cativa catei de usturoi, foi de dafin sau cimbru. Dupa ce a fiert, supa se strecoara. Carnea din supa se serveste ca rasol cu diferite sosuri si legume fierte.
Recomandări:
Cele mai indicate bucati de carne de vaca, pentru a obtine o supa buna sunt: partea de vaca, pulpa cu un os cu maduva, pieptul - care are oasele poroase si carnea gustoasa. Rasolul alb este cea mai buna bucata pentru rasol, dand in acelasi timp si o supa
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: