înapoi

Supa de dovlecei ( - porţii)

***** (0 voturi)
Ingrediente:
dovlecei125 g
morcovi50 g
pastranac25 g
ceapa15 g
unt (ulei)10 g
orez5 g
apa300 ml
faina5 g
smantana25 g
patrunjel20 g
sare dupa gust.
Detalii:
Categoria: Ciorbe,supe
Tip: Vegetarian
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Zarzavatul, curatat si taiat marunt, se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fost fiert bine, se strecoara supa. Se curata si dovleceii si se taie in felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pun in supa care clocoteste, odata cu orezul, ales si spalat. Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute. Separat, se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu cateva linguri de supa. Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste, fierband totul inca 15 minute. La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul, spalat si tocat marunt.
Recomandări:
Calorii: cca 65/portie
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu: