înapoi

Supa de pasare cu galuste de gris ( - porţii)

**** * (12 voturi)
Ingrediente:
carne de pasare100 g
morcov25 g
albitura10 g
telina15 g
ceapa10 g
ulei10 ml
verdeata5 g
sare.1-2 g
Detalii:
Categoria: Ciorbe,supe
Tip: Carne de pasăre
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
Mod de preparare:
Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma, se adauga legumele. Dupa ce au fiert toate, se strecoara supa in alt vas si se adauga uleiul.
Pentru prepararea galustelor (la 500 ml supa) sunt necesare 5 g unt, un ou, o lingura gris, 1 g sare. Se freaca bine untul cu galbenusul si sarea, apoi se incorporeaza grisul si albusul batut spuma (se pot prepara si fara unt). Compozitia se toarna, cu lingurita, in supa care clocoteste. In caz ca prima galusca se desface, se mai pune putin gris in compozitie. Galustele se fierb in supa 10-15 min.
Recomandări:
Carnea fiarta se poate folosi ca felul al doilea sau la pregatirea altor mancaruri.
Calorii: 130/portie
Reteta propusa de editura All
Votaţi reţeta:

Scrie un comentariu:

este cea mai buna

comentariu scris de: onuntelu la 2006/08/31 15:23:21

in cazul in care galustele sunt prea tari se pune putin ulei

comentariu scris de: ristana la 2004/01/19 21:36:06

Pagina:   1