|
- Detalii:
-
Categoria: Dulciuri
Tip:
Recomandată pentru:
Specific: Romanesc
Timp preparare: -
Dificultate: redusă
Propusa de: Administrator
- Mod de preparare:
- Blat: se bat albusurile spuma, se adauga tot zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma din nou. Se adauga galbenusurile amestecate in prealabil cu putina sare si se amesteca usor prin rasturnare de cateva ori. Se adauga faina toata si se continua cu amestecatul prin rasturnare pana la omogenizare. Se pune intr-o forma de prajitura tapetata cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul incalzit cca. 1/2 h la foc mijlociu. Dupa ce s-a copt se scoate din forma si se lasa la racit.
Crema: continutul celor doua budinci si zaharul se amesteca cu o cana de lapte rece, iar restul de lapte se pune intr-o craticioara la fiert. Cand laptele incepe sa se infierbante se toarna budincile si se amesteca incontinuu pana clocoteste cam 3 min. Se lasa la racit.
Siropul: capsunile zdrobite cu furculita, zaharul si 250 ml apa se pun la fiert. Se lasa sa clocoteasca cca. 5 min. dupa care se lasa la racit.
|
|
|